Geen artikelen gevonden
 • Nieuws

We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Nieuws & evenementen


Blijf op de hoogte van alle nieuws, activiteiten en evenementen ten voordele van Pelicano Kinderarmoedestichting.

Nieuws

Sonia Pypaert (the baby’s corner) wordt ambassadeur voor Pelicano

Kinderen zijn de toekomst en dat weet ondernemende mama Sonia Pypaert, zaakvoerster van oa the baby’s corner en Onder mama’s, maar al te goed. Met haar engagement onderstreept Sonia het belang van de strijd tegen kinderarmoede en roept ze bedrijfsleiders op om samen dit stijgend probleem mee op te lossen.

Nieuws

Wat zijn de voordelen van doneren aan Stichting Pelicano?

Er bestaan veel goede doelen die jouw steun goed kunnen gebruiken en stuk voor stuk ook waard zijn. Dus stel jij je misschien vragen over de voordelen van doneren aan Stichting Pelicano. Het voornaamste pluspunt is wellicht het warme gevoel dat je eraan overhoudt. Maar we sommen ook enkele meer rationele pluspunten op.

Persbericht

Lancering impactcoalitie

Minder tijd verliezen aan administratie en formaliteiten, een meer giftenvriendelijke fiscaliteit en een betere, meer moderne regelgeving voor fondsenwerving. De Impactcoalitie vraagt aan de federale overheid om die ingrepen door te voeren. Meest in het oogspringend is de vraag naar een belastingaftrek voor giften van 60%, zonder beperking in de tijd.

Nieuws

Financiële middelen van gezinnen in armoede verminderen drastisch

Stijgende verbruikersprijzen aan de basis van dalende levenskwaliteit op school

Nieuws

Nikske Challenge

Eén op vijf kinderen groeit in België op in armoede. Dat zijn ruim 500.000 kinderen in België. En dat is geen grap. Zij hebben ‘nikske’. Daarom willen we hen ‘ietske’ geven.

Nieuws

Sara heeft het niet breed thuis

“We hadden het niet breed thuis en dat zorgde ervoor dat er niet altijd geld was voor basisbehoeftes zoals school en medische kosten”, vertelt ze. Sara kwam daardoor bij Stichting Pelicano terecht, een stichting die kinderarmoede oplost door kinderen op een duurzame manier financieel bij te staan. Ondertussen geven ze Sara en haar zus al vier jaar een financiële duw in de rug. Samen met Anje, medewerker bij de Sociale Commissie van Stichting Pelicano, vertelt Sara haar verhaal en dat van Stichting Pelicano.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge