Geen artikelen gevonden
 • Nieuws

We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Nieuws & evenementen


Blijf op de hoogte van alle nieuws, activiteiten en evenementen ten voordele van Pelicano.

Nieuws

Maisons du Monde lanceert de actie Bougie Partage

Omdat delen ook geven is, zet Maisons du Monde zich deze winter in voor Stichting Pelicano en nodigt met de deelkaars (‘bougie partage’) klanten uit voor een verantwoord kerstfeest vol betrokkenheid.

Nieuws

Testament.be: bloemen noch kransen

Er bestaan allerlei mogelijkheden om jouw idealen of die van een overleden dierbare te laten voortleven. Geen tijdelijke bloem, maar een laatste daad waar misschien het verschil mee kan gemaakt worden in het leven van een ander. Met "Bloemen noch kransen" kan je kiezen voor een gift aan een goed doel, bijvoorbeeld Stichting Pelicano.

Nieuws

Black Friday 2021: denk ook aan kinderen en jongeren in armoede

Op Black Friday worden miljoenen spullen gekocht waar kinderen in armoede alleen maar kunnen van dromen.

Nieuws

Leerachterstand begint al in de kleuterschool

'De eerste barsten voor een leerachterstand-kloof vertonen zich niet bij de eerste spellingsdictees of leesuurtjes, maar reeds in de kleuterschool', zegt Christiaan Hoorne van Pelicano Kinderarmoedestichting . 'We komen dan ook te laat wanneer we leerachterstand pas vanaf een leerplichtige leeftijd bekijken. Vaak loert het buitengewoon onderwijs dan al om de hoek, jammer genoeg voornamelijk voor kinderen uit kwetsbare gezinnen.'

Nieuws

Gebrek aan zorgpartners in grootsteden versterkt hoger risico op armoede

Kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano: “we stevenen af op dramatisch gebrek aan zorgpartners, terwijl hulpaanvragen stijgen met 145%.

Nieuws

Week Tegen Kinderarmoede - Stichting Pelicano trekt aan de alarmbel

“We moeten kinderarmoede nú oplossen”! Week Tegen Kinderarmoede - Meer dan 513.000 kinderen in ons land leven vandaag in kansarmoede; cijfers die door de coronacrisis alleen maar verergeren. Om aandacht te vragen voor deze verontrustende cijfers organiseert Stichting Pelicano van 11 oktober tot en met 17 oktober de Week Tegen Kinderarmoede. Op 17 oktober is het de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede. “We moeten dringend iets doen om kinderarmoede in België op te lossen”, klink het bij Stichting Pelicano.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge