Geen artikelen gevonden
Stichting Pelicano
Stichting Pelicano
Samen kinderarmoede in België oplossen
 • Jouw steun

We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Zo kan jij helpen


Iedereen kan kansarme kinderen helpen. Jij ook. Hoeveel, hoelang, hoe vaak … dat bepaal je zelf. Elke reden waarom je jou geroepen voelt, is een goede reden. Omdat je tegen onrecht bent. Omdat je een kind een glimlach op het gezicht wil toveren. Omdat je wil bijdragen tot een mooiere toekomst voor iedereen.

Pelicano steunen, kan je op 3 verschillende manieren doen: een donatie doen, doneren als bedrijf of ons in je testament opnemen. Wil je ook andere goede doelen steunen, dan kan dat via het Filantropisch Centrum. Alvast bedankt in naam van iedereen die jouw hulp nodig heeft! 

Om de privacy van de kinderen te waarborgen, kunnen we u geen informatie geven over individuele dossiers. Pelicano garandeert u wel dat elke gift rechtstreeks aan de kinderen ten goede komt.

Doneren

Je schrijft een bedrag over op onze rekening. 5 euro, 10 euro, 50 of meer. Elke bijdrage, hoe klein ook, maakt een groot verschil. Want met dit geld betalen wij medische kosten, schoolbijdragen en sociale zorgen. 

Een gift vanaf 40 euro geeft je recht op een fiscaal attest. Concreet betekent dit dat je 45 % van je gift als belastingvermindering terugkrijgt. Een voorbeeld: schenk je 100 euro, dan betaal je volgend jaar 45 euro minder belastingen.

Wil je meer weten?

Word Corporate Partner!

Voelt je bedrijf zich betrokken bij de strijd tegen kinderarmoede? Dan kan je Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Stichting Pelicano kan je helpen om die opdracht te realiseren en je medewerkers in dit engagement te betrekken. Neem nu contact op met Kristof. Hij komt graag bij je langs om de verschillende mogelijkheden uit te leggen hoe jouw bedrijf een duurzaam partnership met Stichting Pelicano kan opzetten, zodat we samen kinderarmoede in België kunnen oplossen.

Een duurzaam partnership is mogelijk voor één of meerdere jaren. Met een lange termijnengagement begeleid je trouwens een Pelicanokind van in de wieg tot aan de eerste job!

De troeven voor je bedrijf

 

 • Jouw steun gaat rechtstreeks naar kansarme kinderen in België.
 • Een duidelijk commitment naar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.
 • Creatie van een draagvlak bij jouw medewerkers.
 • Stichting Pelicano biedt een toolbox en een casebox aan die jouw bedrijf kan gebruiken als inspiratie om het maatschappelijk engagement wereldkundig te maken.
 • In alle interne en externe communicatie kan je gebruik maken van het Corporate Partner logo. 
 • Stichting Pelicano biedt je gepersonaliseerde digitale donatie formulieren aan die je kan gebruiken op alle communicatiekanalen.
 • Jouw gift (maandelijks, jaarlijks of eenmalig) is bovendien fiscaal aftrekbaar.

Enkele ideeën hoe jouw bedrijf kan helpen

 

 • Jouw bedrijf kan een fondsenwervende actie op poten zetten.
 • Jouw medewerkers wensen iets te ondernemen in het kader van De Warmste Week.
 • Je wenst een percentage van de omzet of marge te doneren.
 • Je opent een nieuw gebouw en vraagt de gasten te doneren aan Stichting Pelicano.
 • Je hebt een bedrijfsverjaardag te vieren en vraagt om een donatie.
 • Jouw medewerkers wensen een sportuitdaging aan te gaan en zoeken hiervoor sponsoring ten voordele van Stichting Pelicano.
 • Je staat x cent af per online transactie die je realiseert.
 • Bonuspunten op de klantenkaart kunnen omgezet worden naar een gift voor Stichting Pelicano.
 •  …

Voor alle mogelijke acties kan Stichting Pelicano gepersonaliseerde donatie formulieren ter beschikking stellen, eventueel gekoppeld aan een QR-code voor in geprinte media. 

Voor iedere vorm van duurzame samenwerking met een bedrijf verzenden we een factuur vanuit de VZW Philanthropic Corporate Partnerships (BTW BE 0790.114.884), Baron Ruzettelaan 3 bus 3.2 te 8310 Assebroek-Brugge. Via deze VZW centraliseert Stichting Pelicano al haar activiteiten die samen met bedrijven ontwikkeld worden ten voordele van de Pelicanokinderen. Het rekeningnummer van die VZW is Belfius BE86 0689 4622 7650.

Nalaten aan Stichting Pelicano

Laat je betrokkenheid met kinderen voortduren nadat je er zelf niet meer bent. Hoe dat kan? Door Stichting Pelicano in je testament op te nemen. Zo maken we samen voorgoed een eind aan kinderarmoede in België. Een prachtige nalatenschap! 

Stichting Pelicano helpt kinderen zonder subsidie van de overheid, maar mét de warme steun van het grote publiek.

Christiaan Hoorne, mede-oprichter, maakte zijn testament op met een algemeen legaat ten voordele van Stichting Pelicano. Met die diepe verbintenis wil hij kinderarmoede helpen doorbreken. Lees ook meer over een Fonds op Naam.

Meerdere goede doelen steunen?

Wil je behalve Stichting Pelicano nog andere goede doelen steunen? Dan kan je terecht bij het Filantropisch centrum dat je een waaier aan mogelijkheden biedt.

#IedereenTeltMee

We bedanken onze hoofdpartner de Nationale Loterij. Dankzij hun spelers steunen ze dit jaar opnieuw De Stichting Pelicano.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Stichting Pelicano


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge