Geen artikelen gevonden
 • 15/11/2023
 • Nieuws

Vlam mee tijdens De Warmste Week 2023


Pelicano Kinderarmoedestichting is dit jaar één van de deelnemende projecten. Lees er hier alles over!

Het thema van DWW23

Niet iedereen heeft het geluk om op te groeien zonder zorgen. Onveilige thuissituaties, stress op school, geen recht op vrije tijd en de invloed van sociale media maken kinderen en jongeren vaak heel kwetsbaar. Daarom gaan we dit jaar met De Warmste Week vlammen voor meer veilige plekken voor kinderen en jongeren. Want iedereen verdient een warme jeugd en alle kansen om zich te ontplooien en zonder zorgen te kunnen spelen, ravotten, puberen en lachen. Dus we gaan weer acties organiseren, vlammetjes kopen, koekjes bakken en platen aanvragen. Zo steunen we projecten die voor meer veiligheid zorgen: thuis, op school, in de vrije tijd en online. Samen gaan we vlammen voor een veilige plek voor elke jongere en elk kind.

Het ‘Project 100 Kampen’ van Pelicano Kinderarmoedestichting

Pelicano is de kinderarmoedestichting die in België, door haar unieke aanpak, kinderen duurzaam uit extreme armoede redt. We bieden daarbij via sociale partners ondersteuning bij de basisbehoeften van elk kind: evenwichtige (gezonde) voeding, aangepaste kledij, persoonlijke hygiëne, (para)medische verzorging, onderwijskansen en sociale vrijetijdsbesteding.

Volgens het thema van DWW dienden we ‘Project 100 kampen’ in. Hierbij willen we in 2024 tot 100 kinderen het kamp van hun leven schenken. Want elk kind verdient het om zich onbezorgd te amuseren en om grenzen te verleggen. Voor kinderen in (extreme) armoede ligt dat een heel stuk moeilijker. We laten hen een week lang leven en beleven, samen met andere kinderen en jongeren. We zorgen voor verblijf, catering en daginvulling, zodat zij op het einde van de vakantie ook een wauw-verhaal hebben om zoals elk kind op terug te blikken.

In samenwerking met LPM, The Outsider en Mission Me.

Organiseer een actie voor de DWW

Wil je graag De Warmste Week steunen? Organiseer dan een actie en zamel geld in. Jouw steun komt niet onmiddellijk bij Pelicano terecht, maar wel in de verzamelpot van DWW. Zij verdelen dan na afloop het geld over de 287 projecten.

Hoe kan jij deze winter harten verwarmen met creatieve initiatieven? Organiseer een knutselmarathon met handgemaakte kunstwerken, een gezellige winterwandeling met sponsorbijdragen of bak heerlijke lekkernijen voor verkoop. Transformeer je woonkamer tot een thuisbioscoop voor een filmavond met vrienden en vraag een kleine entreebijdrage. Of daag jezelf uit met een sportieve activiteit, zoals een groepstraining of dansmarathon.

Samen kunnen we niet alleen de winter warmer maken, maar ook levens veranderen. Laat je hart stralen en verspreid de warmte!

Een project van Pelicano Kinderarmoedestichting in kader van De Warmste Week 2023.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge