Geen artikelen gevonden
 • 22/12/2020
 • Filantropisch centrum

Victorkracht onder de vleugels van Stichting Pelicano


Vorig jaar was het even schrikken voor de ouders van baby Victor. Net als baby Pia lijdt Victor aan de zeldzame ziekte spinale musculaire atrofie, maar in maart ontving men een mirakeltelefoontje dat Victor was uitverkoren voor een gratis spuitje van 1,9 miljoen euro.

Van de hel naar de hemel

Kristoffel en Sigrid, de ouders van Victor maakten het afgelopen jaar heel wat mee. De diagnose kwam hard aan en de oplossing leek onbereikbaar. Toch veranderde alles plots drastisch en kleurde de hemel open. Hun baby was uitgeloot om het geneesmiddel gratis te ontvangen, terwijl dit voorheen onbereikbaar bleek. Ondertussen geniet Victor, weliswaar met de beperkingen die er nog zijn, van het leven en ziet de toekomst er goed uit. Het blijft natuurlijk opletten. Sinds het begin van de coronacrisis blijven ze allemaal in quarantaine, omdat de longen van Victor een simpele longontsteking niet zouden aankunnen. Het blijft dus opletten.


Victorkracht

Een jaar geleden bleef men niet bij de pakken zitten. Om middelen in te zamelen werd het fonds Victorkracht opgericht. Heel wat acties vonden plaats en vandaag staat de teller op 151.000 euro. De familie is iedereen daar enorm dankbaar voor. De gelden worden beheerd door het Filantropisch Centrum van Stichting Pelicano. De kosten blijven doorlopen en als Victor extra hulp nodig heeft, dan kan het fonds bijspringen. 

We wensen Victor en zijn familie een heerlijke toekomst toe! 

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge