Geen artikelen gevonden
  • 22/02/2024
  • Nieuws

Symposium Armoede en Onderwijs


De hefbomen in de bestrijding van kinderarmoede.

Op maandag 19 februari organiseerden we in samenwerking met UGent een symposium waar we onze sociale partners, sociale instelling en sociale experten uitnodigden voor een dag vol kennis en inzicht. Wat is dé ultieme oplossing voor kinderarmoede in België? Dat onderzochten UGent, HOGENT, ULiège en ULB, op vraag van Pelicano. Tijdens het symposium werden de onderzoeksresultaten gedeeld.

Bedankt aan onze inspirerende gastsprekers!

Dr. Griet Roets en Dr. Caroline Vandekinderen van Universiteit Gent brachten de verhelderende conclusies van het onderzoek dat ze uitvoerden naar strategieën voor de bestrijding van kinderarmoede in België en de impact van de steun van Pelicano Kinderarmoedestichting op sociale partners. 

Prof. Dr. Wim Van Lancker van de KU Leuven nam ons mee voor een inkijk in kinderarmoede in België versus de rest van Europa, en hoe een gepast, structureel armoedebeleid een grote invloed kan hebben.

Marc Ruysschaert, director of operations van YouthStart, vertelde over het belang van juiste begeleiding van jongeren in kwetsbare situaties in hun overgang naar de arbeidsmarkt.

Maar de grootste ‘merci’ gaat naar al onze sociale partners! Jullie bijdrage en ideeën tijdens de rondetafelgesprekken, net zoals jullie dagelijkse inzet voor een betere toekomst voor kinderen en jongeren in België, waren en blijven onmisbaar. Samen zijn wij de oplossing voor kinderarmoede!

Contact


  • IBAN BE53 0687 7777 7753
    BIC: GKCCBEBB
    Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


  • Hoofdkantoor
    Congresstraat 35
    1000 Brussel
  • Bijkantoor Brugge
    Baron Ruzettelaan 3–3.2b
    8310 Brugge