Geen artikelen gevonden
 • 19/05/2022
 • Nieuws

Sonia Pypaert (the baby’s corner) wordt ambassadeur voor Pelicano


Kinderen zijn de toekomst en dat weet ondernemende mama Sonia Pypaert, zaakvoerster van oa the baby’s corner en Onder mama’s, maar al te goed. Met haar engagement onderstreept Sonia het belang van de strijd tegen kinderarmoede en roept ze bedrijfsleiders op om samen dit stijgend probleem mee op te lossen.

Mama-ondernemer met een doel

Ondernemers hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en als mama met een professionele link naar kinderen wenst Sonia Pypaert heel bewust haar bijdrage te leveren. “Vandaag zet ik mijn jarenlange ervaring, als mama én ondernemer, heel bewust in voor duurzaam en maatschappelijk ondernemerschap. Ik wil bijdragen aan nestwarmte en aan het krachtig en gelukkig opgroeien van kinderen”, zegt Sonia. Met the baby’s corner als retailbedrijf, Onder mama’s als online mamacommunity, Tales of Glory als milestone concept en First Friends als ondernemerscollectief is ze niet aan haar proefstuk toe en koppelt ze persoonlijk engagement aan het leveren van toegevoegde waarde voor haar bedrijven en de maatschappij. Naast een duurzaam bedrijfsbeleid via ecologische initiatieven en een inclusieve werking vormt sociaal maatschappelijk ondernemen met een hart voor de kwetsbaren in onze maatschappij een centraal thema.

Duurzame oplossing voor kinderen in armoede

Kinderen veranderen onze wereld voorgoed. Elk kind heeft recht op dezelfde kansen, op een warme thuis en verdient een goede start in het leven. “We willen hen zien spelen, genieten en opgroeien in de best mogelijke omstandigheden. Vandaag gaat het niet altijd zo denderend met die wereld en al te vaak kijken we naar grote bedrijven en politiek om die verandering in gang te zetten. Maar we moeten ook durven kijken naar onszelf. Mijn persoonlijk engagement, als ondernemende mama, is een voorbeeld te zijn. Ik wil daarom heel bewust zorg dragen voor de kinderen en de toekomst”, stelt Sonia. Vanuit deze missie zal Sonia Pypaert zich met volle overtuiging inzetten als ambassadrice van Pelicano. Pelicano is een stichting die op een duurzame manier kinderarmoede in België oplost, door steun te bieden aan kinderen en jongeren tot ze op de arbeidsmarkt komen en bijdragen aan de maatschappij. Dat is de enige manier om die vicieuze armoedecirkel te doorbreken.

“Be the change you want to see” – Sonia Pypaert

Kristof De Boever, head corporate partnerships bij Pelicano vult aan: “Pelicano vraagt geen subsidies en dient al haar middelen via de maatschappij te voorzien. Bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, zijn voor Pelicano heel belangrijk. Om dat engagement mogelijk te maken heeft Pelicano diverse donatiemogelijkheden ontwikkeld. Met Sonia als ambassadeur zijn we bijzonder vereerd. Zij is mama en auteur van drie mamaboeken, gedreven onderneemster en een bekende in de ondernemingswereld. Zij zal Pelicano mee uitdragen binnen haar bedrijven en naar diverse ondernemingen toe.”

In de pers

Nieuwsblad

HLN

Mama-ondernemer met een doel

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge