Geen artikelen gevonden
 • 23/05/2022
 • Evenement

Ride To Unite 2022 ten voordele van Stichting Pelicano


Op maandag 4 juli is het zo ver. Dan vertrekken de renners naar La Planche Des Belles Filles in de Vogezen ten voordele van Stichting Pelicano.

Een jaar geleden kwamen zes enthousiaste West-Vlamingen – na een zware vijfdaagse van 1000 kilometer op de fiets – toe op de top van de Mont Ventoux. Elke kilometer die ze in het zadel zaten bracht geld op voor het Kinderziekenhuis UZ Gent; de teller stopte op €28.114,37. Het succes was dermate groot dat het team achter ‘Ride To Unite’ ook dit jaar op de fiets springt, nu voor een ander goed doel: Stichting Pelicano dat strijdt tegen kinderarmoede.

Na een geslaagde eerste editie polste initiatiefnemer Leendert Van Hulle bij de ‘Ride To Unite’-renners of ze gewonnen waren voor een nieuwe editie. Enkele weken later bleek het aantal gegadigden zelfs aangedikt tot negen renners.

“In het verlengde van de vorige editie, kozen we opnieuw voor een goed doel gelinkt aan kinderen. Dit keer kozen we voor Stichting Pelicano, dat op een erg duurzame manier kinderarmoede in België oplost,” aldus initiatiefnemer Leendert Van Hulle.

Over Stichting Pelicano

“In ons land leeft 1 kind op 5 in armoede. Stichting Pelicano helpt kinderen die in schrijnende armoede leven tot ze hun plaats vinden in het werkveld. Met deze duurzame aanpak doorbreken we de vicieuze armoedecirkel”, aldus Kristof De Boever, Head of Corporate Partnerships bij Stichting Pelicano.

De financiële steun verloopt via zorgpartners, voornamelijk scholen en OCMW’s, die een dossier indienen voor de kansarme kinderen die zij detecteren. Zij zien erop toe dat alle financiële steun rechtstreeks naar het welzijn van het Pelicanokind gaat en dus niet naar de ouders of een voogd.

“Stichting Pelicano krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties, testamentaire inkomsten, bedrijfspartnerships of acties zoals Ride To Unite”, vertelt Kristof. “Onze dankbaarheid is groot voor de organisatie van Ride To Unite. Want elke ingezamelde euro kunnen we goed besteden en gaat zonder omweg naar het Pelicanokind zodat we concrete hulp kunnen bieden: een dagelijkse warme maaltijd, deftige winterkledij, een tandartsbezoek, lidgeld van een vereniging, schoolkosten of schoolreis,…”

Dit keer geen Mont Ventoux

Op maandag 4 juli is het zo ver. Dan vertrekken de negen renners en hun ploegleider opnieuw aan het ‘Centrum Ronde van Vlaanderen’ in Oudenaarde. De eindmeet ligt dit jaar bovenop La Planche Des Belles Filles in de Vogezen. “Een nieuwe editie, dus een nieuw parcours. En daags nadien komt daar ook een etappe van de Ronde Van Frankrijk toe; iets wat we graag meepikken,” aldus Louis Van Eeckhout, één van de renners van het eerste uur.

Kick-off crowdfunding begin juni

Het grootste objectief is dus geld inzamelen voor Stichting Pelicano. En hoewel de charity ride en de crowdfunding nog niet begonnen zijn, staat de teller dankzij enkele bedrijvensponsors vandaag al op 7000 euro. Vanaf begin juni plant het Ride To Unite-team enkele zeer gerichte acties en een crowdfundingcampagne om geld in te zamelen. Zo is er een spaghettifestijn in samenwerking met Bavet op zaterdag 25 juni en bij Cyclo Studio worden drie spinningsessies georganiseerd ten voordele van Pelicano. “Wie onze renners wil motiveren kan hier sponsoren.” besluit Leendert.

Praktische details

- Vertrekdatum: maandag 4 juli 
- Aankomstdatum: donderdag 7 juli  
- Vertrekplaats: Centrum Ronde van Vlaanderen (Oudenaarde)
- Aankomstplaats: La Planche Des Belles Filles (Vogezen) 
- Renners: Louis Van Eeckhout, Karel Standaert (*), Robin Versteghe, Leendert Van Hulle.
- Nieuwe renners: Piet Bekaert, Korneel De Viaene, Peter De Visscher, Kim Janssens, Sebastiaan Kennes, Branco Lierman


(*) Onder voorbehoud

Volg de Facebook en Instagram van Ride to Unite.

In aanwezigheid van burgemeester Marnic Demeulemeester en ex-flandrien Peter Van Petegem.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge