Geen artikelen gevonden
 • 21/02/2024
 • Nieuws

Microgiften: wat zijn de voordelen voor jou als werknemer?


Microgiften zijn kleine maandelijkse donaties, waarbij de getallen na de komma op je loonbrief naar Pelicano Kinderarmoedestichting doorgestort worden.

Een mogelijke manier om te doneren aan Pelicano Kinderarmoedestichting is met onze microgiften. Microgiften zijn heel kleine maandelijkse donaties (tussen de 0,01 en 0,99 eurocent) die maandelijks door de werkgever, mits uitdrukkelijk akkoord van de werknemer, op de uitbetaling van het netto loon, het vakantiegeld, extra premies, … worden ingehouden en doorgestort worden aan Pelicano. Eenvoudigweg zijn microgiften dus niets anders dan het doneren van de getallen na de komma bij iedere uitbetaling van de werkgever aan de werknemer.

We leggen je in deze blogpost uit wat de voordelen zijn voor jou als werknemer.

Geen administratieve rompslomp

Je werkgever laat je twee documenten ondertekenen: één over de GDPR-wetgeving en het toestemmingsformulier. Verder hoef jij niets meer te regelen: jouw werkgever en het sociaal secretariaat storten automatisch de cijfers achter de komma door aan Pelicano.

Geen financiële impact

Het gaat over hele kleine donaties, enkel de cijfers achter de komma op je loonbrief. Je merkt dus geen financiële impact, maar wij wel. Hoe meer mensen instappen in het systeem van microgiften, hoe meer recurrente inkomsten we genereren en hoe meer kinderen we kunnen redden uit extreme armoede.

Je steunt kinderen in extreme armoede

In ons land leven 43.000 kinderen in extreme armoede. Pelicano Kinderarmoedestichting redt kinderen duurzaam uit die extreme armoede. Tijdens de belangrijkste groeifase van hun leven worden zij, onder de vleugels van de sociale partners, financieel ondersteund in hun basisbehoeften (evenwichtige-gezonde voeding, aangepaste kledij, persoonlijke verzorging, (para)medische verzorging, onderwijskansen en sociale vrijetijdsbesteding). Pelicanokinderen krijgen de garantie en alle kansen om een onbezorgd bestaan te leiden en om altijd een volwaardige plaats in de maatschappij in te nemen.

Heb je graag meer info over onze microgiften? Pols met je werkgever of die er voor openstaat of vraag vrijblijvend meer info aan Kristof.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge