Wat doen we?

Wat doen we?

Eline en haar broertje Wout zijn 7 en 5 jaar oud. Wout heeft gehoorproblemen en praat hierdoor moeilijk. Eline heeft het op school moeilijk met lezen en schrijven. Dat komt doordat ze eigenlijk een bril nodig heeft, maar haar ouders die niet kunnen betalen. 

De kinderen komen ’s morgens vaak onverzorgd toe op school en bedelen bij andere kinderen om een stukje brood. Een ontbijt behoort thuis meestal niet tot de mogelijkheden. Gelukkig krijgen ze op school elke dag een warme maaltijd. Door stress, ondervoeding en een onregelmatig levenspatroon zijn de kinderen voortdurend oververmoeid

Sinds oktober vorig jaar zijn Eline en Wout Pelicanokinderen: ze zijn via hun school in een Pelicano-zorgpartnerschap opgenomen. In eerste instantie werd ervoor gezorgd dat ze tijdens de week in een naburig internaat kunnen verblijven. We voorzien de noodzakelijke kledij, schoeisel en tandenborstels. Inmiddels heeft Eline nu ook haar broodnodige bril en krijgt Wout binnenkort een gehoorimplantaat. Kortom, er gaat voor deze twee kleine kinderen een heel nieuwe wereld open.

Om de privacy van de kinderen te beschermen, zijn namen en persoonsgegevens in deze getuigenis fictief.

Zelf een Pelicanokind steunen?

Concrete hulp op de juiste plaats

Stichting Pelicano zamelt financiële middelen in door middel van sponsoring, schenkingen, legaten en giften. Met deze middelen voorzien we in de basisbehoeften van Belgische kinderen die in armoede leven, vaak bij u om de hoek. Eens ze door Stichting Pelicano duurzaam begeleid worden, noemen wij hen “Pelicanokinderen”.

De hulp die we via onze zorgpartners bieden, is heel direct: warme maaltijden, een dokters- of tandartsbezoek, gepaste winter- en zomerkleding, schoolgerief, lidgeld voor een jeugdbeweging, deelname aan een kamp, enz. Dingen die eigenlijk voor elk kind vanzelfsprekend zouden moeten zijn!

Pelicanokinderen

Pelicanokinderen worden dagelijks gevolgd door onze zorgpartners. Pelicano heeft met deze partners een samenwerkingsovereenkomst onderschreven, waardoor kinderen die van de meest elementaire zorgen verstoken blijven bij ons worden aangemeld.
Op die manier verkrijgen we de juiste achtergrondgegevens over deze kinderen en staan we samen met de zorgpartner garant voor een directe en streng afgewogen besteding van uw bijdragen.

Steun een Pelicanokind


De Pelicanogarantie

Stichting Pelicano garandeert dat elke gift zonder omwegen bij armoedekinderen terecht komt. Onze zorgpartners staan in voor wat deze kinderen nodig hebben. Ze geven nooit geld aan de ouder(s) of aan andere instanties of organisaties. Tegelijkertijd zoeken we samen naar structurele oplossingen, zodat we de Pelicanokinderen blijvend uit de armoede houden.

Op naar 2000 Pelicanokinderen!

Op dit moment helpt Stichting Pelicano meer dan 250 Pelicanokinderen. Het is de bedoeling om dit uit te bouwen tot 2000 Pelicanokinderen. Maar daarvoor hebben we uw hulp nodig. Steun daarom vandaag nog zelf een kind in armoede en geef het de kans om zijn of haar negatieve levensspiraal te doorbreken.

Hoe kunt u ons helpen?