Geen artikelen gevonden
Stichting Pelicano
Stichting Pelicano
Samen kinderen in armoede een toekomst bieden
 • Nieuws

We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Nieuws & evenementen


Blijf op de hoogte van alle nieuws, activiteiten en evenementen ten voordele van Stichting Pelicano.
Nieuws

Kiwanis Diksmuide Yzer doneert 20.000 euro aan Stichting Pelicano

Kiwanis Diksmuide vindt het belangrijk om zich in te zetten voor kinderen in armoede en probleemsituaties. Door hun sponsors en sympathisanten doneert de vereniging 20.000 euro aan Stichting Pelicano, in teken van Week Tegen Kinderarmoede. En daar zijn de lokale zorgpartners heel tevreden mee. Kijk hier naar hun verhaal.

Nieuws

Bristol schenkt bijna 80.000 euro aan gezinnen in armoede

Het Belgische familiebedrijf Bristol uit Beringen heeft met zijn klanten in België en Nederland maar liefst 78.558,41 euro ingezameld voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben.

Nieuws

Week Tegen Kinderarmoede 2022

Eén op drie kinderen in armoede krijgt geen, onvoldoende of slecht eten mee naar school. Kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano: “Elk kind heeft wel een vriendje of vriendinnetje met een lege brooddoos

Nieuws

Een leeg bord, dat is pas echt schrikken

In België leven 513.000 kinderen in armoede. Dat zijn maar liefst 1 op 5 kinderen. Daarvan leven 43.000 kinderen in ons land in extreme armoede. Schrikt u van deze cijfers? Dat is volkomen terecht. De Week Tegen Kinderarmoede wil dan ook aandacht vragen voor dit probleem. Acteurskoppel An Miller & Filip Peeters en Miss Belgium 2021 Kedist Deltour zetten alvast hun schouders onder het initiatief.

Nieuws

Coldplay schenkt keyboard aan zorgpartner De Loods

De Loods, zorgpartner van Stichting Pelicano en een organisatie in de bijzondere jeugdzorg in de Westhoek, kreeg een wel heel bijzonder geschenk. Niemand minder dan de wereldberoemde groep Coldplay schonk de vzw een keyboard. “Het zal een extra stimulans zijn voor onze gasten om zelf muziek te spelen.”

Nieuws

Opstart Leerstoel Pelicano over kinderarmoedebestrijding aan de UGent

Kinderarmoede wordt wereldwijd begrepen als een schending van kinderrechten, en vormt een hardnekkig en complex sociaal probleem. De Leerstoel geeft opportuniteit om kwalitatief onderzoek te doen.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Stichting Pelicano


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge