Stichting Pelicano
Stichting Pelicano
Samen kinderarmoede in België oplossen
 • Nieuws

We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Nieuws & evenementen


Blijf op de hoogte van alle nieuws, activiteiten en evenementen ten voordele van Stichting Pelicano.
Nieuws

Geen enkel kind in armoede krijgt de gezondheidszorg waarop het recht heeft

Op woensdag 7 april is het Wereldgezondheidsdag, een dag die het belang van wereldwijde gezondheid onderstreept. Toch zijn er nog te veel factoren die een goede gezondheid onmogelijk maken, zoals armoede. De coronacrisis maakt het voor kansarme ouders en kinderen nóg moeilijker om de eindjes aan elkaar te knopen en bijvoorbeeld een bezoekje aan de huisarts te betalen. Kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano, dat kansarme gezinnen met kinderen in België financieel ondersteunt, ziet een stijging van 35% van het ondersteunend budget dat naar gezondheidszorg gaat. Daarnaast is er een verdubbeling van de uitgaven voor psychologische zorg, omdat ouders zich dit simpelweg niet kunnen veroorloven. Geen enkel kind in armoede geniet de gezondheidszorg waarop het recht heeft. Daarom roept Stichting Pelicano de Belgische overheid op om meer te sensibiliseren rond de derdebetalersregeling, die een bezoekje aan een zorgverlener wél betaalbaar maakt voor kinderen in armoede.

Nieuws

Coronacrisis zorgt voor een stijging van hulpaanvragen met 300%

In 2020 belandden almaar meer Belgische kinderen in armoede. Op één jaar tijd steeg het aantal hulpaanvragen bij kinderarmoedeorganisatie Stichting Pelicano met 300%. De coronacrisis zit hier voor veel tussen. Stichting Pelicano trekt al geruime tijd aan de alarmbel, maar ziet de cijfers enkel dramatischer worden.

Nieuws

Planckaert-single “Kinderen met een droom” levert meer dan €22 000 op

De familie Planckaert heeft €22 467,51 ingezameld voor Stichting Pelicano met hun lied “Kinderen met een droom”, die eind vorig jaar gelanceerd werd. Het idee komt van Francesco Planckaert, die het lied 10 jaar geleden schreef en vorig jaar besloot om het professioneel op te nemen. “Kinderen zijn voor de hele familie Planckaert een super belangrijk gegeven en niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Het feit dat Stichting Pelicano kinderen anoniem ondersteunt tot ze een einddiploma halen en zo meer kansen creëert om hen uit die armoede te helpen, sprak ons enorm aan”, vertelt Francesco Planckaert.

Nieuws

Infino gaat nog een stap verder in het steunen van kinderen

Infino wordt een nieuwe trotse partner van Stichting Pelicano. Ze overhandigden tijdens de jaarwisseling een cheque van maar liefst €10.000. Met dit bedrag zorgen ze ervoor dat Stichting Pelicano een jaar lang 10 kinderen kan voorzien van hun basisbehoeften.

Nieuws

Warme dankuwel wensen

Ook al was dit voor velen een moeilijk jaar, vanuit heel ons hart en vanwege onze Pelicanokinderen danken we u oprecht voor uw steun.

Filantropisch centrum

Victorkracht onder de vleugels van Stichting Pelicano

Vorig jaar was het even schrikken voor de ouders van baby Victor. Net als baby Pia lijdt Victor aan de zeldzame ziekte spinale musculaire atrofie, maar in maart ontving men een mirakeltelefoontje dat Victor was uitverkoren voor een gratis spuitje van 1,9 miljoen euro.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 77 53
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Stichting Pelicano


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge