Geen artikelen gevonden
 • Een fiscaal attest

Wat is een fiscaal attest?


Een fiscaal attest ontvang je als je gifttotaal op jaarbasis 40 euro of meer bedraagt. Door dit attest heb je recht op een belastingvermindering die tot 45% kan bedragen (volgens de voorwaarden in artikel 145/33 in het Wetboek van de inkomstenbelastingen 1992). Een schenking van 100 euro bijvoorbeeld kost je dus in feite maar 55 euro. Lees hier meer over wanneer giften fiscaal aftrekbaar zijn.

De fiscale attesten worden verleend door de Belgische staat, maar je krijgt je attest van Pelicano Kinderarmoedestichting. Wij versturen je attest per post, in de eerste maanden van het jaar ná de gift(en).

Dit attest levert je een mooi fiscaal voordeel op. Het is dus erg belangrijk om dit attest toe te voegen aan je belastingaangifte.

Vragen over het fiscaal attest?

Het adres dat op het fiscaal attest staat is het adres dat gekoppeld is aan het rekeningnummer waarmee de gift(en) uitgevoerd werd(en).

Naar het adres dat op het attest staat. Als je wil dat het attest naar een ander adres verzonden wordt, kan dat. Geef ons een seintje via telefoon (0470 60 67 22) of stuur een e-mail naar pelicano@pelicanofoundation.be en wij zorgen ervoor.

Een donateur kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zijn belastingaangifte over te laten aan zijn dochter. Het adres op het attest is dat van de vader, het attest zelf kan naar de dochter worden verstuurd.

Wanneer een donateur overlijdt, stuurt Stichting Pelicano het attest nog steeds naar het gekende adres van de donateur. Je kan als nabestaande vragen om het attest naar je eigen adres te versturen. Een telefoontje of e-mail volstaat hiervoor.

Dan liep er misschien iets fout met de postbedeling? Of we hebben een foutief adres in ons bestand? Neem contact op met Stichting Pelicano en wij kijken het na. Als je een e-mail stuurt, kunnen we je het fiscaal attest ook meteen in digitale vorm bezorgen.

Wij helpen je graag verder

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge