Geen artikelen gevonden
Pelicano
Kinderarmoedestichting
We merken dat u een oude browser gebruikt

Gedateerde browsers kunnen veiligheidsrisico's inhouden voor uw computer. Om onze website op de beste manier te ervaren, gebruikt u beter één van onderstaande browsers.

Dag van de Volle Brooddoos

5 juni 2023

Kinderen in armoede gaan vaak naar school met een lege of ongezonde brooddoos. Dat willen we tegen gaan en dit fenomeen omdraaien. Daarom organiseert Pelicano Kinderarmoedestichting in samenwerking met Vlaamse en Brusselse scholen de eerste editie van 'Dag van de Volle Brooddoos' op maandag 5 juni 2023. Hierbij zetten bekende chefs zich per school in om de lekkerste boterham te maken en alle brooddozen voor de volledige school te vullen. Help jij mee en ondersteun je onze Pelicanokinderen met een volle brooddoos ter waarde van 2,5 euro?

Ik doneer een volle brooddoos

Over onze actie


Ruim 1 op 5 kinderen in België groeit op in armoede. Waarvan 43.000 kinderen in extreme armoede. Deze kinderen hebben al van jongs af aan niet dezelfde kansen en lopen een verhoogd risico om op latere leeftijd in de armoedecirkel te blijven hangen. Maar jij kan het verschil maken!

Op de Dag van de Volle Brooddoos vragen we je om een volle brooddoos ter waarde van 2,5 euro te doneren aan kinderen die het écht nodig hebben. Zo maak je een kind onmiddellijk gelukkig. Je bepaalt zelf hoeveel volle brooddozen je schenkt.

Het totaalbedrag dat we met ‘Dag van de Volle Brooddoos’ verzamelen zal door Pelicano beheerd en verdeeld worden om onder andere lunchpaketten te betalen voor kinderen in armoede.

Lees meer op onze blog


Onze partners


Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge