Geen artikelen gevonden
 • 08/07/2021
 • Nieuws

Pelicano stelt kersverse Miss Belgium 2021 Kedist Deltour voor als ambassadrice


Kedist Deltour, eerder dit jaar verkozen tot de nieuwe Miss België, zal de Pelicano Kinderarmoedestichting vertegenwoordigen als ambassadrice.


Gemeenschappelijk doel om kinderarmoede op te lossen brengt beide partijen samen

Brugge, 8 juli 2021 – Kedist weet hoe het is om in rauwe armoede op te groeien en is daarom de geknipte persoon om Pelicano Kinderarmoedestichting te vertegenwoordigen. Ze zal deelnemen aan evenementen en krijgt inspraak in het Fonds Miss Belgium For Children, opgericht bij Pelicano. Beide partijen hebben één gemeenschappelijk doel: kinderarmoede in België voorgoed oplossen. 

 

Perfecte match

Kedist Deltour, de kersverse Miss België, wordt de ambassadrice van kinderarmoedeorganisatie Pelicano. Beide partijen hebben elkaar gevonden in hun gemeenschappelijke waarden zoals armoedebestrijding en waardig opgroeien. Ze geloven allebei dat een individuele aanpak van kinderarmoede noodzakelijk is. Er is geen one-size-fits-all-aanpak.

Concreet zal Kedist Pelicano vertegenwoordigen op events en in de communicatie. Ook zal ze acties opzetten, in samenspraak met Pelicano, om fondsen in te zamelen om kinderarmoede op te lossen. Ze zal voeling krijgen met de sociale commissie, waar concrete dossiers worden behandeld. 

Kedist heeft ervaring met hoe het is om als kind in armoede op te groeien. Om die reden zag Pelicano de perfecte match in haar. Als kind van tien leefde ze in armoede en werd ze geadopteerd uit Ethiopië na de dood van haar moeder. “Ik zei tijdens de verkiezingen al dat ik iets wil terugdoen voor de kinderen die hier in armoede opgroeien, in het land dat me alle kansen heeft gegeven”, zegt Kedist Deltour. “Met Pelicano had ik direct een goede klik. Ik ben gemotiveerd om met deze organisatie aan mijn zij zoveel mogelijk te betekenen en te helpen waar ik kan.”

 

Wederzijdse steun

Een Fonds Miss Belgium For Children werd opgericht bij Pelicano, waar Kedist inspraak heeft om te beslissen wat er met het geld zal gebeuren. Dat fonds zal binnenkort al gevuld worden met zo’n €20.000 door de 200 kandidaten van Miss Belgium 2022. Elke miss-kandidaat zal zich inzetten om geld in te zamelen voor dit fonds. Langs de andere kant zal Pelicano haar ook ondersteunen in haar ‘Road to Miss Universe’. Op die manier ondersteunen en visualiseren ze elkaars verhaal.

Christiaan Hoorne, directeur van Pelicano, is opgetogen: “We zijn vereerd dat Kedist zich wil inspannen om onze doelstellingen mee te realiseren. Ze heeft rauwe armoede meegemaakt en dat maakt van haar een puur voorbeeld om de te vertegenwoordigen en haar verhaal te delen met onze Pelicano-kinderen. Zo kunnen we onze duurzame werking met individuele aanpak van elk kind onverminderd voortzetten, met Kedist als belichaming van onze organisatie.”

 

In de pers

Het Nieuwsblad

7 Dimanche

NordEclair

Gemeenschappelijk doel om kinderarmoede op te lossen brengt beide partijen samen

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge