Geen artikelen gevonden
 • 9/12/2020
 • Nieuws

Scholt Energy België viert 10-jarig jubileum met Pelicano


Door de coronacrisis moest het bedrijf noodgedwongen zijn feestplannen opbergen. In plaats daarvan besliste Scholt Energy om een schenking van 10.000 euro te doen aan Stichting Pelicano.

West-Vlaamse Scholt Energy schenkt 10.000 euro aan Stichting Pelicano

Het internationale energiebedrijf Scholt Energy, dat gevestigd is in West-Vlaanderen, blaast dit jaar tien kaarsjes uit. Een jubileum is altijd een feestelijke aangelegenheid, maar door de coronacrisis moest het bedrijf noodgedwongen zijn feestplannen opbergen. In plaats daarvan besliste CEO Rob van Gennip om een schenking van 10.000 euro te doen aan Stichting Pelicano.

Stichting Pelicano zet zich in voor de strijd tegen kinderarmoede. Voor Scholt Energy staat een betere leefwereld voor kinderen hoog op de agenda, dus maakten ze de logische beslissing om een schenking van 10.000 euro te doen aan de Stichting. Voor elk jaar dat ze bestaan, besloten ze 1000 euro te schenken.

Op die manier wil Scholt Energy kinderen die het moeilijk hebben energie geven voor de toekomst. Het bedrijf kwam Stichting Pelicano op het spoor dankzij hun campagne tijdens de Week tegen Kinderarmoede. Scholt Energy koos resoluut voor Stichting Pelicano: het is een Belgische organisatie die kinderen uit de vicieuze kinderarmoedecirkel haalt, een missie waar Scholt Energy maar al te graag mee zijn schouders onder zet.

Dankzij de gift kan Stichting Pelicano haar strijd tegen kinderarmoede nog beter voeren. De Stichting ondersteunt dagelijks 1250 kinderen in armoede via haar zorgpartners. Kinderen worden begeleid tot ze een diploma halen, om zo uit de armoede te blijven. De financiële steun vertaalt zich bijvoorbeeld in een warme maaltijd, schoolgerief en winterkledij. Pelicano is daarom zeer verheugd dat een bedrijf als Scholt Energy zich in deze moeilijke financiële tijden inzet om deze problematiek de wereld uit te helpen. 

Lees hier het artikel dat verscheen in 'Made In'

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge