Geen artikelen gevonden
 • 09/02/2021
 • Nieuws

Planckaert-single “Kinderen met een droom” levert meer dan €22 000 op


De familie Planckaert heeft €22 467,51 ingezameld voor Stichting Pelicano met hun lied “Kinderen met een droom”, die eind vorig jaar gelanceerd werd. Het idee komt van Francesco Planckaert, die het lied 10 jaar geleden schreef en vorig jaar besloot om het professioneel op te nemen. “Kinderen zijn voor de hele familie Planckaert een super belangrijk gegeven en niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Het feit dat Stichting Pelicano kinderen anoniem ondersteunt tot ze een einddiploma halen en zo meer kansen creëert om hen uit die armoede te helpen, sprak ons enorm aan”, vertelt Francesco Planckaert.


De kerstsingle van de familie Planckaert “Kinderen met een droom” heeft in totaal een bedrag van €22 467,51 opgebracht. Francesco Planckaert, bezieler en componist van het lied, overhandigde samen met zijn vrouw Magali de cheque aan Stichting Pelicanodirecteur Christiaan Hoorne. De hele familie steunt de actie, maar kon door de huidige coronamaatregelen niet aanwezig zijn bij de overhandiging.  

17 jaar na ‘Wij zijn goe bezig’ brachten de Planckaerts eind vorig jaar opnieuw een kerstsingle uit, dit keer voor het goede doel. Op donderdag 10 december 2020 lanceerden ze het nieuwe nummer ‘Kinderen met een droom’. Het is een lied dat Francesco 10 jaar geleden al schreef, maar waar hij nooit mee aan de slag ging. Volgens hem was dat het perfecte moment om het lied professioneel op te nemen. Mensen konden het lied downloaden en hiervoor een bedrag naar keuze doneren. Door de massale donaties kunnen heel wat kinderen en jongeren in armoede geholpen worden.  

Stichting Pelicano is zorgvuldig uitgekozen. “Het is een betrouwbare organisatie, die duurzaam vecht tegen kinderarmoede. Kinderen zijn voor de hele familie Planckaert een super belangrijk gegeven en niet iedereen krijgt dezelfde kansen. Het feit dat Stichting Pelicano kinderen anoniem ondersteunt tot ze een einddiploma halen en zo meer kansen creëert om hen uit die armoede te helpen, sprak ons enorm aan”, alsdus een tevreden Fransesco Planckaert.  

 “Wij zijn de familie Planckaert ongeloofelijk dankbaar”, vertelt Christaan Hoorne, directeur van Stichting Pelicano, “Dankzij hun inzet kunnen wij onze Pelicano-kinderen helpen om in de basisbehoeften van kansarme kinderen en jongeren te voorzien. Van schoolmaaltijden en doktersbezoeken tot kleding en lidgeld van sportverenigingen." 

500 000 kinderen in armoede

In België leeft 1 kind op 5 in armoede. Dat zijn maar liefst meer dan 500 000 kinderen. België loopt hiermee achter op onze buurlanden. De Belgische organisatie Stichting Pelicano haalt al meer dan elf jaar kinderen en jongeren uit de armoede door hen via zorgpartners financieel te ondersteunen. Het zijn de zorgpartners die in rechtstreeks contact staan met de 1270 Pelicanokinderen en vervolgens met Stichting Pelicano schakelen over de financiële ondersteuning. Zij vormen een cruciale schakel om kinderarmoede te detecteren en aan te kaarten bij Stichting Pelicano.

In de pers

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge