Stichting Pelicano
Stichting Pelicano
Samen kinderarmoede in België oplossen
 • 25/04/2022
 • Nieuws

Wat zijn de voordelen van doneren aan Stichting Pelicano?


Er bestaan veel goede doelen die jouw steun goed kunnen gebruiken en stuk voor stuk ook waard zijn. Dus stel jij je misschien vragen over de voordelen van doneren aan Stichting Pelicano. Het voornaamste pluspunt is wellicht het warme gevoel dat je eraan overhoudt. Maar we sommen ook enkele meer rationele pluspunten op.

Alle kinderen verdienen gelijke kansen. Jammer genoeg groeien sommige kinderen in België nog steeds op in armoede. Een gezonde maaltijd, degelijke kledij, schoolspullen… zijn voor hen allesbehalve vanzelfsprekend. Jouw steun kan dus wel degelijk een groot verschil maken. Een van de grootste voordelen van doneren aan Stichting Pelicano is dat elk gedoneerd bedrag rechtstreeks naar een kansarm kind gaat via onze zorgpartners. Zo lever je een tastbare bijdrage aan het oplossen van kinderarmoede in ons land… en aan een betere en rechtvaardiger wereld.

 

De fiscale voordelen van doneren

In België geniet je van een belastingvermindering van 45 procent voor giften van minstens 40 euro per kalenderjaar en per vereniging. Als je op jaarbasis bijvoorbeeld 100 euro stort op onze rekening, kost dit je dus slechts 55 euro. Je kan kiezen voor een eenmalige donatie, of maandelijks een vast of variabel bedrag overschrijven. Stichting Pelicano is als instelling erkend door de minister van Financiën. Wij sturen jouw fiscaal attest tijdig op om bij je aangifte te voegen.

De emotionele voordelen van doneren
Van mensen (en zeker kinderen) gelukkig maken, word je zelf ook gelukkig. Weten dat dankzij jouw gift een kind kansen krijgt, die het anders niet zou krijgen geeft een goed gevoel. Bovendien bestaat er geen twijfel over dat jouw bijdrage echt een verschil maakt. Een studie van de Vlerick Business School naar de impact van de kinderarmoedebestrijding toont namelijk aan dat elke hierin geïnvesteerde euro, de maatschappij op de lange termijn 5 tot 9 euro opbrengt. Of hoe sociale en economische argumenten elkaar kunnen versterken.

Je investeert in de toekomst
‘De jeugd is de toekomst’. Zoals de meeste clichés is ook dit eigenlijk een veelgehoorde waarheid. Je kunt de voordelen van doneren eveneens vanuit dit oogpunt bekijken. De steun van Stichting Pelicano aan kinderen in armoede is zeer concreet. Elk Pelicanokind geniet van begeleiding en ondersteuning tot het een volwaardige rol kan spelen in de maatschappij. Doneren is met andere woorden meteen ook investeren.

Wil ook jij een kind in België helpen om zij vleugels uit te slaan? Bekijk dan onze verschillende formules om te doneren. Of neem contact met ons op voor meer informatie over de voordelen van doneren aan Stichting Pelicano.

 

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Stichting Pelicano


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge