Geen artikelen gevonden
 • 1/4/2022
 • Nieuws

Nikske Challenge


Eén op vijf kinderen groeit in België op in armoede. Dat zijn ruim 500.000 kinderen in België. En dat is geen grap. Zij hebben ‘nikske’. Daarom willen we hen ‘ietske’ geven.

Samen met de mensen van Shelter lanceert Stichting Pelicano op 1 april, symbolische de grappendag bij uitstek, de Nikske Challenge. Je neemt iemand beet door wanneer die de ruimte verlaat, dwingend terug te roepen voor een zogezegde belangrijke mededeling. Wanneer de persoon in kwestie terug binnenkomt en vraagt wat er is, zeg je droog: “Ah nee, nikske.” En die gênante situatie zorgt automatisch voor een grappig moment.

Maar het is niet grappig. Het is geen grap. Want kinderen in armoede hebben nikske. Geen gevulde boterhamdoos op school, geen aangepaste kledij en geen naschoolse activiteiten. Daarom willen we hen ietske geven.
 

Doe jij ook mee?

Doe net zoals onze ambassadeurs An Miller en Filip Peeters. Neem iemand beet. Je kan het alleen doen, maar je kan ook met twee iemand foppen. Hoe vaker je het doet, hoe leuker het wordt.

Tag de mensen die je beetneemt in je post, zodat je ze uitdaagt om de challenge verder te zetten om zo’n kettingreactie te veroorzaken. Vergeet zeker @stichtingfondationpelicano niet te taggen en de hashtag #nikskechallenge te vermelden. Je kan ook steeds doorverwijzen naar www.pelicano.be/nikske, want samen kunnen we kinderen in armoede ietske geven.

Deze bekende Vlamingen doen mee

An Miller, Filip Peeters, Kedist Deltour, Lauren Versnick, Jens Dendoncker, Guga Baùl, Tine Embrechts, Jan Verheyen, Lien Willaert, Louis Talpe, Jeroen Verdick, Vincent Fierens, Chris Willemsen, Barbara Sarafian, Inge Paulussen, Dominique Van Malder, Karlijn Sileghem, Chayenne Van Aarle ...

In de pers

HLN

Humo

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge