Geen artikelen gevonden
 • 14/03/2019
 • Evenement

Militairen in spe zetten laatste sprint in


154-uren, zolang lopen de laatstejaars van de Koninklijke Militaire School door Brussel om de Stichting Pelicano te steunen.


De 154ste liefdadigheidsactie duurt symbolisch 154 uur, of 6 dagen en 10 uur. De 54 militairen in spe zijn onderverdeeld in verschillende groepen. Elke groep zorgt ervoor dat er steeds 2 personen lopen voor de volledige periode, zowel dag als nacht. Het startschot werd gegeven in de nacht van vrijdag op zaterdag om 1.54 uur. De loopmarathon loopt af op vrijdag 15 maart om 11.54 uur.


Minimum twee uur lopen

“Elke deelnemende student loopt minimum twee uur per dag, sommigen zelfs vier uur. We hebben verschillende sponsors. Er zijn bedrijven die met hun logo op onze T-shirts staan, familie en vrienden die per kilometer sponsoren en een tombola met een parachutesprong als hoofdprijs”, vertelt organisator Bram Van Biesen. 

Parcours door Brussel

Tijdens de uitdaging lopen de studenten door het Jubelpark, langs het Atomium en de Grote Markt. Af en toe droppen de organisators de lopers op een andere locatie, om zo het parcours afwisselend te houden. Heel wat mensen die op stap zijn in Brussel moedigen ons aan. Dat geeft de militairen een grote voldoening.

De actie bracht vorig jaar 15.300 euro op. Dit jaar hopen de organisators dat bedrag te verdubbelen.


© Foto: Facebookpagina Royal Military Academy

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge