Geen artikelen gevonden
 • 04/06/2020
 • Nieuws

Wat denken jongeren over Corona?


Lees hier de belangrijkste resultaten uit het onderzoek van het Kinderrechtencommissariaat. Meer dan 44.000 Belgische kinderen en jongeren tussen de 8 en 17 jaar vulden de online-enquête in.


De coronacrisis raakt kinderen en jongeren. Ze komen te weinig aan bod en hebben weinig perspectief. Zij moeten meer ruimte krijgen in de coronamaatregelen en de exitstrategie. Vooral voor kinderen en jongeren in armoede is het dubbel zo hard. Ze verliezen alle sociale contact en hebben vaak de middelen niet om online school te volgen.

Om kinderen en jongeren zelf aan het woord te laten, organiseerde het Kinderrechtencommissariaat een online-enquête bij 8- tot 17-jarigen. De enquête liep van maandag 11 tot en met zondag 17 mei. Stichting Pelicano heeft alle zorgpartners betrokken in het onderzoek, met de vraag om de enquête te laten invullen door hun leerlingen en contacten. In totaal vulden meer dan 44.000 Belgische kinderen en jongeren de online-enquête in.

In de enquête peilden we naar de ervaringen en behoeften van kinderen en jongeren in coronatijden. De vragen gingen over thuis, schoolwerk, contact met vrienden, hoe ze zich voelen, waar ze zich zorgen over maken en wat helpt in coronatijden.


Bekijk hier de belangrijkste inzichten die kwetsbare jongeren benadrukken:

Een onderzoek van het Kinderrechtencommissariaat bij meer dan 44.000 Belgische kinderen en jongeren tussen de 8 en 17 jaar.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge