Geen artikelen gevonden
 • 10/12/2020
 • Nieuws

Familie Planckaert strijdt tegen kinderarmoede. Jij ook?


Download hier hét kerstlied 'Kinderen met een droom' van de Planckaert familie en steun arme kinderen in België via Stichting Pelicano.

  

Boodschap van de Planckaerts

Francesco schreef een kerstlied en daar is alles mee begonnen. Al jaren speelden we het nummer in de kerstperiode met heel de familie en nu was het tijd om er ook echt iets moois mee te doen. Als familie willen we graag een verschil maken voor anderen en daarom zochten we met productiehuis Vincent TV naar een passend goed doel. We willen ons inzetten voor de meest kwetsbare groep in onze samenleving: kansarme kinderen. Dus doken we met jong en oud de studio in om onze kerstsingle ‘Kinderen met een droom’ samen op te nemen.

We zijn een hechte familie waarin de kinderen een superbelangrijke rol spelen. We beseffen hoe gezegend we zijn en weten tegelijk dat niet iedereen zoveel geluk heeft. In België leeft 1 kind op 5 in armoede. Dat zijn maar liefst 530.000 kinderen! Kinderen zijn nochtans onschuldig en kunnen er echt niet aan doen als ze in een moeilijke situatie moeten opgroeien. Ze verdienen alle kansen en moeten kunnen dromen van een fantastische wereld.

Daarom kozen we voor Stichting Pelicano, dat strijdt tegen kinderarmoede in België. Ze bestaan elf jaar en helpen ondertussen meer dan 1.250 kinderen, op een permanente manier via zorgpartners. Het feit dat ze die kinderen anoniem ondersteunen tot ze een einddiploma halen en zo meer kansen creëren om uit die armoede te geraken, sprak ons enorm aan. Samen met de transparantie en de bereidwillige medewerking bleek het plaatje volledig te kloppen.

Download het kerstlied via kinderenmeteendroom.be

Met dit lied hebben we ons heerlijk geamuseerd en dit willen we doorgeven. Iedereen die wilt, kan ‘Kinderen Met Een Droom’ downloaden. We vragen een kleine bijdrage, naar keuze, maar staan erop dat alles rechtstreeks bij Stichting Pelicano terechtkomt. Wij zijn, samen met de mensen van Stichting Pelicano, heel erg dankbaar voor elke gift. Zo kunnen we in de toekomst nog meer kinderen laten dromen!

We wensen jullie een warme kerst en een geweldig Nieuwjaar!

2020 was een moeilijk jaar, voor iedereen, maar laat ons alstublieft allemaal voor elkaar zorgen, voor een betere wereld.

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge