Geen artikelen gevonden
 • 5/12/2020
 • Nieuws

Dankuwel-pakket voor onze 450 zorgpartners


Het is vandaag dag van de vrijwilliger, binnen het kader van De Warmste week willen we onze vrijwillige zorgbegeleiders bedanken.

450 zorgpartners

Stichting Pelicano ondersteunt op vandaag meer dan 1.250 Pelicanokinderen. Dat doen we via 450 zorgpartners. Zij zijn de tentakels van de Stichting. De zorgpartners detecteren de armoede en volgen de kinderen vervolgens van dichtbij op. Zij zijn de directe link met de kinderen die leven in armoede. 2020 was een vreemd jaar. Het was een uitdaging om alle kinderen goed op te volgen, maar dat hebben alle begeleiders perfect opgevangen. Om hun dubbele inzet van dit jaar te bedanken, zetten we ze graag in de kijker tijdens Dag van de Vrijwilliger. We bezorgen alle zorgpartners een dankuwel-pakket. 

De Warmste Week

De Warmste Week focust dit jaar niet op donaties, maar op vrijwilligerswerk, waarop elk goed doel gestoeld is. In dat opzicht ontstond het idee van Stichting Pelicano zelf de talloze vrijwilligers te bedanken. Zeker in dit moeilijk jaar is hun rol des te belangrijker, daar de kinderen soms niet meer naar school komen en zo onder de radar blijven, waardoor de opvolging belangrijker is dan ooit. Voor elk goed doel is het belangrijk te steunen op die honderden mensen, maar dit jaar is dit meer dan cruciaal.

De bedanktpakketten bevatten drie soorten lekkere speculoos, gesponsord door La Confiance. Het verpakken gebeurt via een beschermde werkplaats van het psychiatrisch centrum in Beernem. De pakketten worden dan opgehaald en gratis verdeeld door de pakjesdienst van On Time, die overal in België de pakketten zullen afleveren. Zonder dergelijke partners is dit onmogelijk en danken we hen uit de grond van elk kinderhart. Elke zorgpartner zal tussen Dag van de vrijwilliger (5 december 2020) en De Warmste Week hun pakket ontvangen.

Vanwege het ganse team van Stichting Pelicano én vanwege alle kinderen die we vandaag samen kunnen helpen: dankuwel.


Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge