Geen artikelen gevonden
 • 5/10/2022
 • Nieuws

Coldplay schenkt keyboard aan zorgpartner De Loods


De Loods, zorgpartner van Stichting Pelicano en een organisatie in de bijzondere jeugdzorg in de Westhoek, kreeg een wel heel bijzonder geschenk. Niemand minder dan de wereldberoemde groep Coldplay schonk de vzw een keyboard. “Het zal een extra stimulans zijn voor onze gasten om zelf muziek te spelen.”

Begin augustus dit jaar deed de Britse band Coldplay België aan met hun tournee Music of the Spheres World Tour. De populaire band vulde het Koning Boudewijnstadion niet minder dan 4 keer. Ze braken daarbij het ticketrecord in ons land met meer dan 220.000 verkochte tickets door eenzelfde artiest. “Daar bleef het echter niet bij”, zegt Bruno Schelstraete, directeur van vzw De Loods. De Loods, met uitvalsbasissen in Heuvelland en Poperinge, is een non-profit-organisatie voor jeugdzorg in de regio Ieper-Poperinge. De organisatie begeleidt niet minder dan 70 kwetsbare kinderen, jongeren en hun gezinnen in de Westhoek. De Loods kent verschillende hulpverleningsvormen, zoals onder meer Verblijf in Groep, Dagbegeleiding in Groep, Leren Alleen Wonen en Dagopvang.

Live nation

Van Coldplay kreeg De Loods nu een keyboard. “Die mannen lieten hun hart spreken tijdens hun verblijf in ons land”, aldus de directeur. Via evenementenorganisator Live Nation schonken zanger Chris Martin en de andere leden van de band keyboards aan enkele zorgpartners van de Stichting Pelicano. Die stichting gaat de strijd aan tegen kinderarmoede en zoekt daarvoor fondsen. “Maar ze krijgen regelmatig goederen aangeboden, zoals hier nu het geval was”, weet Bruno Schelstraete. “Die spullen worden dan geschonken aan een van de 750 zorgpartners die Pelicano rijk is. Wij zijn er daar een van.”

Extra stimulans

Bij De Loods wisten ze al even dat ze een keyboard mochten verwachten, maar het duurde tot nu voor ze het instrument in de bus kregen. “Het is een fantastisch geschenk”, weet de directeur. “Het zal een extra stimulans zijn voor onze gasten om zelf muziek te spelen. Die mensen behoren tot een groep die niet gemakkelijk zelf naar de muziekschool stapt. In het verleden deden we ooit een project rond muziek en WO I, maar ook voor ons zijn de middelen beperkt om muziekinstrumenten te kopen. We zijn dus heel tevreden met dit bijzonder keyboard.”

In de pers

Bron: HLN
Krant van West-Vlaanderen
Radio 2

Contact


 • IBAN BE53 0687 7777 7753
  BIC: GKCCBEBB
  Mededeling: 'Ik steun een Pelicanokind’

Adres


 • Hoofdkantoor
  Congresstraat 35
  1000 Brussel
 • Bijkantoor Brugge
  Baron Ruzettelaan 3–3.2b
  8310 Brugge